Kilpailuohjeet

Ohjeisiin voi vielä tulla muutoksia.
Nämä viralliset kilpailuohjeet ovat nähtävissä kilpailukeskuksen ilmoitustaululla.
Kilpailussa noudatetaan Suomen suunnistusliiton lajisääntöjä ja näitä järjestäjän laatimia kilpailuohjeita.
Toimihenkilöt
Järjestelytoimikunnan pj Harri Kittilä
Pääsihteeri Arja Närvä
Järjestelytoimikunnan sihteeri Anne-Mari Birling
Kilpailunjohtaja Pässilä (1 – 2 osakilp.) Juhani Latva
Kilpailunjohtaja Parra (3 – 5 osakilp.) Markku Saksa
SSL:n kilpailunvalvoja, TA Unto Kanerva
Ratavalvoja Pässilä Esko Pensas, Laihian Luja
Ratavalvoja Pässilä, lapset ja nuoret Tommy Löfroth, Malax IF
Ratavalvoja Parra Harri Laine, Kauhajoen Karhu
Ratavalvoja Parra, lapset ja nuoret Maritta Nurmi, Vaasan Suunnistajat
Kilpailukeskus, rakentaminen,
järjestelytoimikunnan varapj Sauli Hakala
Ratamestariryhmän johtaja Erkki Tamminen
Karttavastaava Jari Mahlamäki
Ratamestari Pässilä Heikki Tamminen
Ratamestari Pässilä, lapset ja nuoret Erkki Tamminen
Ratamestari Parra Pasi Nevala
Ratamestari Parra, lapset ja nuoret Pasi Lyyluoma
Tulospalvelu Jarkko Birling
Lähdöt Karl-Gustav Norrgrann
Maali Pässilä Hannu Tamminen
Maali Parra Marko Nisula
Tiedottaja Reijo Sjöblom
Info, kisakanslia Marianne Kittilä
Talous Jouko Haapala
Majoitus Arja Närvä
Kisakylä Kalevi Luopa
Ravintola Maija-Liisa Saksa
Turvallisuus Esa Riippi

Tuomarineuvosto
pj Keijo Jylhä, JR-V
maalituomari Marko Nisula

Piikkarien käyttö
Kilpailussa EI sallita piikkarien käyttöä.
1. osakilpailu Jurva Pässilä ma 9.7.2012 Keskimatka
2. osakilpailu Jurva Pässilä ti 10.7.2012 Pitkä matka
3. osakilpailu Teuva Parra to 12.7.2012 Pitkä matka
4. osakilpailu Teuva Parra pe 13.7.2012 Keskimatka
5. osakilpailu Teuva Parra la 14.7.2012 Pitkä matka

Kartat ja rastinmääritteet
Kilpailukartat ovat 6-värisiä ja ne on painettu 6/2012 säänkestävälle paperille. Nuorten ja aikuisten sarjoissa kartan koot ovat A3, A3+ tai A4, lasten sarjoissa A4.
Mittakaava on 1:10 000 ja käyräväli Pässilä 2,5 m, Parra 5 m.
Rastit on merkitty maastoon oranssivalkoisin rastilipuin. Mallirasti löytyy opaspaalulta.
Rastinmääritteet on painettu karttoihin, mutta ne saa myös irrallisena lähtöpaikoilta. Kiinnitystarpeita ja suojuksia rastimääritteille ei ole.
Kilpailumaaston vanhat kartat ovat nähtävillä kilpailukeskuksen ilmoitustaululla. Kilpailukartta on nähtävissä lähtökarsinassa.
Kilpailukarttoihin on merkitty juomapaikat ja maastossa olevat ensiapupisteet.
Karttaan on merkitty kiellettyjä alueita, joille meno aiheuttaa suorituksen hylkäyksen. Lähtöihin on kuljettava viitoitettua reittiä pitkin. Kilpailukarttoihin piirrettyjä rastivälillä olevia viitoituksia on noudatettava.
Karttoja ei kerätä maalissa pois kilpailjoilta. Vielä lähtöään odottavien kilpailijoiden informointi kartasta tai radasta ei ole kuitenkaan reilun urheiluhengen mukaista.

Kilpailunumerot
Kilpailijat käyttävät koko viikon samaa kilpailunumeroa, poikkeuksena E-sarjojen viimeisen päivän takaa-ajolähdöt, joihin kilpailijat saavat uuden numeron. Numerot ovat saatavilla kilpailukeskuksen infon läheisyydessä olevalta narulta.
Kilpailija vastaa itse oman numeron ottamisesta. Kiinnitystarvikkeita (hakaneuloja) ei ole varattu järjestäjien toimesta. Kilpailunumero kiinnitetään taittamatta rintaan. Siihen on painettu kilpailijan nimi, sarja, lähtöajat ja matkat lähtöihin päiväkohtaisesti.
Kilpailunumeroa ei luovuteta maalissa. Kadonneen tai repeytyneen kilpailunumeron tilalle voi Infosta lunastaa uuden (maksu 5 €).

Leimausjärjestelmä
Kilpailussa käytetään elektronista Emit-leimausjärjestelmää. Kilpailija on itse vastuussa siitä, että hänellä on toimintakuntoinen, ilmoittautuessa ilmoitetun ja lähtöluettelossa mainitun numeron mukainen emit-kilpailukortti. Tietojen muutokset tehdään 6.7-2012 mennessä sähköpostilla osoitteeseen info@2012.fin5.fi ja kilpailupäivinä kilpailukeskuksen infoon.
Järjestäjältä vuokratun kilpailukortin voi lunastaa kilpailupäivinä 9 – 14.7.2012 kilpailukeskuksen infosta ja sunnuntaina 8.7 kisakylän infosta klo 10 -22. Kilpailukortti on palautettava vuokra-ajan päättyessä kilpailukeskuksen infoon. Vuokra on 15 euroa/viikko tai 5 euroa/päivä, vuokra maksetaan kilpailukorttia noudettaessa. Palauttamattomasta kortista veloitetaan 80 euroa. Korttiin ei saa tehdä omia merkintöjä eikä kiinnittää tarroja. Kilpailukeskuksessa on opaspaalun luona mallirasti, jossa kilpailija voi testata kortin toimivuuden. Leimasimen vilkkuva valo osoittaa kortin olevan toimintakuntoinen.

Lähtö ja lähtöviitoitukset
Kilpailija lähtee kaikissa osakilpailuissa samannumeroisesta lähdöstä. Jokaisella lähdöllä on lisäksi oma yhteistyökumppani. Lähdön numero ja yhteistyökumppanin logo on painettu kilpailunumeroon. Opastus lähtöihin alkaa kilpailukeskuksessa sijaitsevalta opaspaalulta. Opastuksena käytetään yhteistyökumppanin logoa ja lähdön numeroa. Lisäksi apuna käytetään nauhaa tarpeellisissa kohdin. Viitoitusta on noudatettava, eikä siltä saa poistua. Matkan varrella on etäisyystauluja, jotka kertovat jäljellä olevan matkan lähtöön. Lähtöviitoitusten varrella olevat WC:t ja juomapisteet on merkitty käsiohjelmassa oleviin lähtöpaikkojen reittipiirroksiin. Lähtöalueella, ennen lähtökarsinoita on kello, joka on kilpailuajassa.
Kilpailija ottaa itse päivittäin lähtöpaikalta kilpailukorttiinsa tarkistusliuskan, kirjoittaa siihen kilpailunumeronsa ja kiinnittää sen kilpailukorttiinsa.

Lähtöjen 1 – 3 ohjeet
Lähdöt 1,2 ja 3 ovat aikuisten lähtöjä. Lähtöpaikalla ei tarkisteta kilpailukortin numeroita, kilpailijat vastaavat itse siitä, että heillä on oikeat kilpailukortit, vrt. SSL:n kilpailusääntöihin.

Toimintatapa lähdössä:
4 min ennen lähtöä: kilpailijat kutsutaan lähtöaitaukseen, kilpailunumerot tarkistetaan
3 min ennen lähtöä: emitin nollaus, viallinen emit vaihdetaan uuteen ja vaihdetun emitin numero ilmoitetaan tulospalveluun
2 min ennen lähtöä: kilpailijat saavat tutustua mallikarttaan
1 min ennen lähtöä: kilpailijat saavat siirtyä oman karttansa luo
Lähtö: kilpailijat ottavat kartan oikeasta lokerosta ja aloittavat suunnistamisen juoksemalla K-pisteen kautta. K-piste osoitetaan rastilipulla ja se on joko lähtöpisteessä tai erillisessä pisteessä viitoituksen jälkeen (lähtöpaikalla ilmoitetaan kyltillä matka K-pisteelle.

5. osakilpailu, lähtö 1:n E-sarjojen erityisohjeet
Lauantaina 14.7 on E-sarjoilla neljän aikaisemman osakilpailun yhteistuloksiin perustuva takaa-ajolähtö. Kilpailijoiden tulee olla lähtöalueella 10 min. ennen omaa lähtöaikaa. Lähdössä on uudet lähtönumerot E-sarjalaisille. Takaa-ajoon kuuluvien sarjojen lähtöajat ja -järjestys julkaistaan kilpailukeskuksen ilmoitustaululla ja internetissä kilpailupäivää edeltävänä iltana kello 19.00.
Kilpailijat siirtyvät lähtökarsinaan numerojärjestyksessä 4 min. ennen lähtöä toimitsijoiden ohjeiden mukaan. Kartan kilpailijat ottavat K-pisteellä. Takaa-ajoon lähettämistä jatketaan 30 minuuttia sarjan ensimmäisen kilpailijan lähdön jälkeen, minkä jälkeen loput lähtijät lähetetään väliaikalähdöllä minuutin välein.

Lähdön 4 erityisohjeet
Rastireittisuunnistus (RR)
Käytössä on kaksi eri rastireittirataa, jotka lähtevät lähtöpaikalta eri suuntiin. RR-radat kulkevat alkumatkan erillään ja tulevat yhteen kolmosrastilla. Loppumatka on molemmilla RR-radoilla sama.
RR-ratojen viitoitus on merkitty maastoon yhtenäisellä nauhalla. Sarjoilla H/D 9RR ja H/D10RR nauhan väri on alkumatkalla keltainen. Sarjojen H/D8RR ja perheRR-sarjan nauha on valkoinen. Loppumatkasta, kun reitit kulkevat yhdessä, on väri valkoinen.
Karttaan RR-radan viitoitus on merkitty violetilla viivalla.Viitoitus, jonka varrella rastit sijaitsevat, on kuvattu yhtenäisellä viivalla ja alkumatkan toinen viitoitus katkoviivalla.
RR-sarjojen rasteilla on mallirastin mukainen rasti, johon on merkitty rastin järjestysnumeron mukainen RR-tunnus
(RR1, RR2, RR3, RR4, RR5 ja RR6).
RR-sarjojen suoritusta ei hylätä puuttuvan leimauksen takia, vaan kilpailija saa 10 minuutin lisäajan puuttuvasta rastista.

Tukireittisuunnistus (TR)
H/D10RR ja H/D 9RR-sarjan viitoitus on merkitty TR-sarjojen karttaan violetilla yhtenäisellä viivalla ja H/D8RR-sarjojen viitoituksen alkuosa violetilla katkoviivalla.
H/D15-18B-sarjat lähtevät myös lähdöstä 4.
Lähtökarsina;
5 min. ennen lähtöä;
Kilpailijat kutsutaan nimeltä kuuluttaen lähtökarsinaan. Sarjojen H9RR, D9RR, H10RR, D10RR, H12TR ja D12TR kilpailijoilla on mahdollisuus tutustua mallikarttaan, johon oman sarjan rata on piirretty.
Sarjojen H12, D12, H13A, D13A, H13-14B, D13-14B, H14A ja D14A kilpailijoilla on mahdollisuus tutustua mallikarttaan, johon on merkitty K-piste.
Halutessaan kilpailijat saavat neuvoja järjestäjien opastajilta
Lähtökarsinaan pääsee ainoastaan kilpailijat, huoltajilla ei ole pääsyä sinne.
4 min. ennen lähtöä;
Lähtöajan ja kilpailukortin tarkistus.
3 min. ennen lähtöä;
Kilpailukortti nollataan.
2 min. ennen lähtöä;
Sarjojen H8RR,D8RR, H9RR,D9RR,H10RR ja D10RR-sarjojen kilpailijat saavat kilpailukartan ja heitä opastetaan.
Sarjojen H12TR ja D12TR kilpailijat saavat tutustua karttaan, johon on rata piirretty.
Sarjojen H12, D12, H13A, D13A, H13-14B, D13-14B, H14A ja D14A kilpailijat saavat tutustua karttaan, missä on K- piste näkyvissä.
H15-18B ja D15-18B saavat tutustua mallikarttaan.
1 min. ennen lähtöä;
Sarjojen H12TR, D12TR, H12, D12, H13A, D13A, H13-14B, D13-14B, H14A ja D14A kilpailijat saavat kilpailukartan. RR-sarjalaiset tutustuvat itsenäisesti jo saamaansa kilpailukarttaan ja rataan.
Lähtöaika;
Kilpailija aloittaa suunnistuksen. K-piste on lähtöpisteessä. H/D15-18B-sarjan kilpailijat ottavat kartan lokerosta ja aloittavat suunnistuksen.
Myöhästyneet kilpailijat
Myöhästynyt kilpailija ilmoittautuu myöhästynyt-kyltin luona lähdön toimitsijalle, joka tarkistaa hänen oikeutensa lähtöön. Myöhästyjä siirtyy varsinaiseen lähtöön toimitsijan ohjaamana suorittaen lähtötoimenpiteet ja lähtee maastoon luvan saatuaan häiritsemättä muita kilpailijoita.

Rastit ja leimaus
Mallirastit ovat kilpailukeskuksessa opaspaalun luona. Rastit on kierrettävä numerojärjestyksessä. Väärällä rastilla tehty leimaus voidaan korjata leimaamalla uudelleen oikealla rastilla.

Maali
Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin. Maalikarsinan alussa kilpailija valitsee oman lähtönsä numeroa vastaavan maalikujan, jota pitkin juoksee maaliin. Esimerkiksi lapset (lähtö 4) juoksevat maaliin neljä. Maaliviivalla suoritetaan maalileimaus, jonka jälkeen kilpailija siirtyy leimantarkistukseen. Jos leimauksissa on epäselvyyksiä, kilpailija ohjataan ”itkumuurille” ongelman selvittämistä varten. Tarkastuksen tulos ilmoitetaan itkumuurilla.
E-sarjojen viimeisen päivän kilpailun takaa-ajossa järjestyksen määrää maalilinjan ylitys, jonka jälkeen maalileimaus on tehtävä tulojärjestyksessä.
Maali suljetaan maanantaina klo 19.00, muina kilpailupäivinä klo 17.00. Maalin läheisyydessä on juomavesipiste.

Keskeyttäneet
Keskeyttäneet kilpailijat tulevat maaliin ja ilmoittavat keskeytyksestä leimantarkistuksessa.

Kielletyt alueet
Maastossa on sekä karttaan että maastoon tai ainoastaan karttaan merkittyjä kiellettyjä alueita, joille menijät hylätään. Kaikki pihamaat ja viljellyt pellot (pisterasterilla) ovat sääntöjen mukaan kiellettyjä alueita. Kielletty pelto tarkoittaa sitä, että on kiellettyä kulkea reunaojan pellon puolella. Punaisella X-merkillä merkityt tiet ovat myös kiellettyjä alueita. Kiellettyä on kulkea reunaojan tien puolella.
Karttaan on merkitty myös joitain luonnonsuojelullisista syistä kiellettyjä ja kielletyn alueen viitoituksella merkittyjä alueita.
Kilpailukeskuksessa on ehdottomasti noudatettava kilpailukeskuspiirroksessa merkittyjä kielletyn alueen rajoja.
Lähtöalueilla ei saa mennä nauhoilla kielletyn alueen ulkopuolelle.
Kahden ensimmäisen kilpailupäivän maastot vapautuvat harjoitteluun toisen päivän kilpailun päätyttyä.

Juomapaikat
Maastossa olevat juomapaikat on merkitty kilpailukarttaan.
Omien GPS-laitteiden ja matkapuhelinten käyttö kilpailusuorituksen aikana
Ilman karttanäyttöä olevan tallentavan GPS-laitteen käyttö on sallittu. Laitteeseen tallennettua tietoa ei saa käyttää kilpailusuorituksen edistämiseksi. Oman kännykän saa turvallisuussyistä ottaa mukaan, mutta sen tulee olla suljettuna ja sitä saa käyttää ainoastaan hätätapauksessa.

Peseytyminen
Peseytyminen tapahtuu kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Parrassa on myös uimaranta. Pesuaineiden käyttö on ehdottomasti kielletty molemmissa kilpailukeskuksissa. Opastus peseytymispaikoille alkaa opaspaalulta.

Ensiapu
Kilpailukeskuksessa on ensihoitopaikka. Maastossa on myös ensiapupisteet ja ne on karttaan merkitty. Karttaan merkityiltä juomapaikoilta ja lähtöpaikoilta on puhelinyhteys kilpailukeskuksen ensiapuun. Tarvittaessa loukkaantunut henkilö voidaan kuljettaa juomapaikoilta kilpailukeskuksen ensihoitopaikalle. Ensihoitopaikalla on myös lääkäri ja ambulanssi.

WC
WC:t on merkitty kilpailukeskuskarttoihin ja niihin on opastus opaspaalulta. Lähtöpaikoille vievien viitoitusten varrella on myös wc:t, joiden paikat on merkitty kisalehdessä olevaan lähtöpaikkapiirrokseen.

Tulospalvelu, väliaikatulosteet ja tulokset
Kunkin päivän tulokset ja viikon yhteistulos julkaistaan päivittäin kilpailukeskuksen ja kisakylän tulostauluilla sekä järjestäjien nettisivuilla. Kilpailijat saavat väliaikatulostuspisteessä tulosteen, jossa näkyy tulostushetken tilanne kilpailussa. Väliaikatulosteen järkevän käytön kannalta kehotetaan kilpailijoita ottamaan väliaikatulosteet vasta, kun suurin osa sarjan suunnistajista on tullut maaliin. Tuloksia koskevissa epäselvyyksissä tulee ottaa yhteys kilpailuinfon henkilöstöön. Viralliset tulokset julkaistaan Fin5-suunnistusviikon nettisivuilla.

Seurateltat
Seurojen huoltoteltat saa pystyttää Pässilän kilpailukeskukseen sunnuntaina 8.7 klo 12.00 alkaen ja Parran kilpailukeskukseen keskiviikkona 11.7 klo 13.00 alkaen järjestäjien merkitsemille paikoille. Yöpyminen seurateltoissa on kiellettyä.

Palkinnot
Neljän ensimmäisen kilpailun sarjavoittajat palkitaan.
Palkinnot jaetaan seuraavasti;
1. ja 2. päivän voittajille tiistaina10.7 klo 19.00 Teuvan Kaarihovilla.
3. ja 4. päivän voittajat perjantaina 13.7 klo 19.00 Teuvan torilla.
Kokonaiskilpailussa palkitaan sarjojen parhaat osallistujamäärien suhteessa lauantaina Parran kilpailukeskuksessa 11.30 alkaen sarjojen valmistuttua. Palkittavien määrä sarjoittain ilmoitetaan kilpailukeskuksen infotaululla.

Muistomitali
Mitalin voi hakea omaa numeroa näyttämällä kilpailukeskuksen infosta

Kuntosuunnistusradat
Kuntosuunnistajille on päivittäin tarjolla kuusi eri ratavaihtoehtoa ja kuntoRR/perhesarja; aloittelijoille tarkoitetut helpot CL ja CP, vähän kokeneemmille tarkoitetut helpohkot BL ja BP sekä konkareille vaativat AL ja AP. L= lyhyt matka ja P= pitkä matka. KuntoRR/perhesarja on tarkoitettu perheen pienimmille huoltajan seurassa. Ratavaihtoehdot ovat päivittäin nähtävillä kilpailukeskuksen kuntosuunnistusinfossa, poikkeuksena perheRR-sarja, jonka radan saa nähtäväkseen vasta lähtöpaikalla.

Ilmoittautuminen ja maksut kuntoradoille
Ilmoittautuminen tapahtuu kilpailukeskuksen kuntosuunnistusinfossa tai sunnuntaina 8.7 klo 10.00 – 22.00 ja keskiviikkona 11.7 klo 10.00-18.00 kisakylän infossa. Karttamaksu on 50 €/viikko tai 11 €/päivä, lapset alle 13 v. 30€/8€, KuntoRR/perhesarja 45€/11€.
Kuntoilija voi vuokrata infosta myös Emit-kortin, jonka vuokra on 15€/viikko tai 5€/päivä. Kadonneesta kortista veloitetaan 80 €.
Maastoon pääsee maanantaina 9.7 klo 13.30 – 16.30, lauantaina 14.7 klo 9.30 – 12.30 ja muina kilpailupäivinä 10.30 – 13.30.

Kuntosuunnistuksen lähtö
kuntosuunnistajilla on oma lähtöpaikka, lähtö 5. HUOM! PerheRR lähtö 4. Lähtöpaikalla ilmoittaudutaan lähdön toimitsijalle, joka kirjaa kuntosuunnistajan lähtöön ja ohjaa oikean karttalaatikon luokse. Perhe-RR-sarjan lähdössä toimitsija antaa perheelle tarvittavan määrän karttoja. Lähtö suoritetaan nollaamalla Emit-kortti.

Kuntosuunnistuksen maali
Kaikki kuntosarjalaiset tulevat maaliin 5, myös perheRR-sarja.
Maalissa Emit-kortti luetaan. Vuokrattu Emit-kortti on palautettava vuokra-ajan päättymisen jälkeen kuntosuunnistusinfoon. Väliaikatulostuspisteessä kuntosuunnistaja saa halutessaan väliaikatulosteen suorituksestaan.

Kuntosuunnistuksen tulokset ja palkinnot
Päivittäiset tulokset ovat nähtävillä kilpailukeskuksen tulostaululla ja järjestäjien nettisivuilla. Yhteistuloksia ei lasketa.
Päivittäin arvotaan kaksi palkintoa jokaista rataa kohti. Palkinnon saajista on lista infossa, lisäksi saajat ilmoitetaan netissä. Palkinnot noudetaan omatoimisesti infosta. Kaikkien viikon aikana osallistuneiden kesken arvotaan käsin veistetty seinäkello (arvo ~600 €).

Rastiralli
Rastiralli on alle 8-vuotiaille tarkoitettu toiminnallinen rata. Jokaisena kilpailupäivänä on oma rata. Suunnistuksen lisäksi reitin varrella on erilaisia tehtäviä. Rastiralliin voivat osallistua alle kouluikäiset lapset huoltajan kanssa. Lukutaitoiset lapset voivat osallistua myös yksin. Radat kulkevat kilpailukeskuksen läheisyydessä helppokulkuisessa maastossa, reitin pituus on noin 0,5 km.
Rastiralliin ilmoittautuminen, maksu (vain käteismaksu) ja lähtö tapahtuvat rastirallipisteessä, joka sijaitsee kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Opastus alkaa opaspaalulta. Osallistujamaksu on 4 €/lapsi/kerta
tai 15 €/lapsi/viikko, huoltajalta ei peritä maksua. Jokainen osallistuja palkitaan päivittäin maalissa pienellä palkinnolla ja myös kartta jää muistoksi.
Rastiralli on avoinna ma 9.7 klo 13.30 – 16.30, la 14.7 klo 9.30 – 12.30 ja muina kilpailupäivinä klo 10.30 – 13.30.

Muksula
Muksula on tarkoitettu yli 1-vuotiaille lapsille.
Ennakkoilmoittautuminen on suositeltavaa turvallisuus- ja viihtyvyyssyistä. Muksulan ennakkoilmoittautuminen tapahtuu 3.7. mennessä sähköpostitse Fin5 toimiston os. info@2012.fin5.fi. Ilmoittautumisessa pitää mainita lapsen nimi, ikä, osallistumispäivät,mahdolliset allergiat sekä huoltajan nimi ja puh.numero. Maksu maksetaan ennakkoon, maksuohjeet lähetetään vastausviestinä ilmoittautumiseen.

Jos vastausviestiä ei ole tullut, toivomme maksua seuraavasti:
Maksun saaja: Fin5 / 2012
Tilinumero: POP Teuva, FI23 4730 6020 0779 68
viestikenttään lapsen nimi sekä päivät jolloin menossa Muksulaan

Muksulapäivän hinta on 8 €/päivä (sisältää välipalan).
Lapsia , joita ei ole ilmoitettu ennakkoon, otetaan muksulaan vain hoitajamäärän niin salliessa. Muksula avataan tunti ennen päivän ensimmäistä lähtöaikaa ja suljetaan maalin sulkeutumisen aikaan. Lapset kirjataan sekä tullessa että lähtiessä sisääntuloportilla. Muksulassa on järjestettyä ohjelmaa.

Ympäristö
Roskat (ml. esim. geelipussit) on jätettävä lähtöön, juomapaikalle tai maaliin. Järjestäjät ovat varanneet jätesäkkejä ja säiliöitä roskia varten. Jokainen seura huolehtii oman ”seuraleirinsä” roskien toimittamisesta jätepisteeseen.

Paloturvallisuus
Avotulen teko kilpailualueelle on ehdottomasti kielletty! Mahdollisen tulipalon sattuessa on ensisammutuskalustoa saatavissa ainakin paikoitusalueelta sekä ravintolasta.

Pysäköinti ja kuljetukset
Kilpailijoiden ja yleisön pysäköinnistä peritään maksu. Koko viikon pysäköintimaksu on henkilö- ja asuntoautoilta 25 € ja päivämaksu on 6 €, linja-autoilta 50 €/vko tai 16 €/päivä, maksu suoritetaan kilpailukeskuksen infoon ennen poisajoa tai kisakylän infoon su 8.7 (klo 10 – 22). Pysäköintilipuke tarkistetaan parkkialueelta lähdettäessä ja sen pitää olla selkeästi näkyvillä tarkastusta varten. Pysäköintialueet ovat molempien kilpailukeskusten välittömässä läheisyydessä (Parran lisäparkkialue n. 500 m).
Linja-autokuljetukset Teuvalta kisakylästä kilpailukeskuksiin kaikkina kilpailupäivinä (meno-paluu). Aikataulu löytyy kisakylän infotaululta ja nettisivuilta. Linja-autolippu maksaa aikuisilta 20 €/viikko tai 5 €/päivä ja 12-vuotiailta tai nuoremmilta 10 €/2,50 €. Järjestäjät toivovat mahdollisimman monen käyttävän linja-autokuljetuksia.

Löytötavarat
Löytötavarat kerätään infoon, josta niitä voi tiedustella viikon aikana ja sen jälkeen sähköpostiosoitteesta info@2012.fin5.fi


  


    PohA  EepA  PopA  VeiA

                             Databros nappi  KrvBjpg  JukB

                           AspoB  AtriaB DexalB NonameB  KorpelaB                                                            LintuB  Osp  Yaranappi Jonserednappi JokiB                                                                         Nipere ViaB  Agrinappi Hiipakka