Äitikin sai kipinän


Janakkalalaisella Virtasen perheellä on hyvä edustus Fin5-viikolla, sillä koko viisi henkinen perhe kirmaa Jurvan ja Teuvan metsissä.

Äiti Tiina Ahola-Virtanen ja 9-vuotiaiden rastireitillä suunnistanut Reeta tutkailivat karttojaan ja totesivat molempien onnistuneen Pässilän reiteillä hienosti. Kaksi vuotta suunnistanut Reeta oli käyttänyt hyödykseen oikopolkuja ja -teitä, eli kartanluku alkaa jo sujua.

-Kerran kaaduin suolla, mutta rastit löytyivät hyvin, kertoi Reeta.

Tiina aloitti suunnistuksen vasta viime kesänä.

-Kun kaikki kolme lasta suunistavat, ajattelin, että nyt on äidinkin paras aloittaa. Kun lapsen kanssa lähtee metsään, siinä on pakko opetella itsekin suunnistamaan.

-Kyllä se aikoimoiselta seikkailulta aluksi tuntui, ja lapset huolestuivat, kun äitiä ei alkanut kuulua metsästä, Tiina hymyilee.

Virtasen perhe on Teuvalla telttamajoituksessa. Maanantain ja tiistain välisenä yönä unet jäivät vähiin, sillä vettä ropisin teltan kattoon läpi yön.

-Telttaan ei kuitenkaan vielä tullut vettä. Metsässä piti olla tarkkana liukkailla kallioilla.

Heinäkuun viimeisellä viikolla Virtaset suuntaavat Kroatiaan rastiviikolle. Kuten Fin5, myös Kroatian viikko on perheelle yhteinen kuntoloma.

-Kroatiassa Reeta osallistuu ensimmäistä kertaa suoralle reitille, Tiina-äiti kertoo.

Teksti ja kuva: pl-m

Kuntoloma
Tytär ja äiti Reeta Virtanen ja Tiina Ahola-Virtanen.


  


    PohA  EepA  PopA  VeiA

                             Databros nappi  KrvBjpg  JukB

                           AspoB  AtriaB DexalB NonameB  KorpelaB                                                            LintuB  Osp  Yaranappi Jonserednappi JokiB                                                                         Nipere ViaB  Agrinappi Hiipakka