Puuhamaan porukka nautti radoista ja maisemista

Kuntoratojen maalia kohti kirii rinnan neljä sini-valko -asuista suunnistajaa. Janakkalan Tervakoskelta rastiviikolle tulleet Mari ja Erkki Mahlamäki sekä Ari ja Jaana Vanhatalo eivät maastossa turhia hötkyilleet.
- Satsasimme loppukiriin, pitkän A-radan selvittänyt porukka nauraa maalissa.
- Rata oli loistava ja matkalla oli kauniita maisemia. Pienipiirteinen maasto oli haastava ja karttaa sai lukea koko ajan.  Rata oli kuitenkin myös opettavainen, sillä maasto oli aivan erilaista kuin meilläpäin.

Kaveriporukka aloitti suunnistamisen vasta viime kesänä, mutta on jo ehtinyt juosta läpi kaksi Fin5 -suunnistusviikkoa.
- Liikumme luonnossa muutenkin paljon, joskus sienestämme jopa rasteilla. Harrastamme myös esimerkiksi lintuja, kasveja, geo-kätköilyä, melontaa ja pyöräilyä, kaveriporukka luettelee.

Suunnistajia heistä tuli sen jälkeen, kun he liittyivät janakkalalaisten maanviljelijöiden perustamaan suunnistusseura Suuntavaistoon. Suunnistus onkin tuntunut mielekkäältä harrastukselta, metsässä väsymyskin häviää.

Suunnistusviikon aikana tervakoskelaiset majoittuivat mökissä Myrkyn kylässä vapaa-ajankeskuksen läheisyydessä.
- Se on aivan mahtava paikka. Kaverit eivät ikinä usko millaisessa paratiisissa olemme asuneet!

Suuntavaiston edustajat olivat kisaviikkoon muutenkin tyytyväisiä, sekä ruoka että järjestäjät saavat kiitosta.
- Talkooporukan fiilis on ollut hieno, toimitsijat ovat olleet mielettömän ystävällisiä. Meillä oli hauska rastiviikko, seuraava rasti onkin etsiä kotiin jääneet lapset.

Teksti: ht
Kuva: rs

3 

 5

  


    PohA  EepA  PopA  VeiA

                             Databros nappi  KrvBjpg  JukB

                           AspoB  AtriaB DexalB NonameB  KorpelaB                                                            LintuB  Osp  Yaranappi Jonserednappi JokiB                                                                         Nipere ViaB  Agrinappi Hiipakka