Rastiliput korviin ja menoksi

”Kultaseppä itse paikan päällä, jos ei ole juuri metsässä.” Harvan kultasepän käyntikortissa lukee niin, mutta Pia Westerberg onkin suunnistusta harrastava sellainen.


Nykyään Vihtavuoren Pamausta edustava Westerberg kertoo harrastaneensa suunnistusta nuorempana D12 ja D16 -sarjoissa. Hän innostui lajista uudelleen, kun omat lapset kasvoivat ja aloittivat suunnistuksen.

Perheen 8-vuotias esikoinen Monique suunnisti kisaviikon ensimmäisenä päivänä jo kolmatta kertaa yksin ja 7-vuotias Ada haki rasteja yhdessä isän kanssa perheRR -radalla.


Westerberg oli muuten tyytyväinen suunnistussuoritukseensa toisena kisapäivänä, mutta yli 10 minuutin pummi jäi harmittamaan.
- Kilpailuvietti on tallella, nainen kertoi hymyssä suin.


Rastikoru Kaupin onnenamulettina


Samalla, kun Westerberg perheineen nauttii Fin5 -viikon tunnelmasta ja löytämisen riemusta suunnistusradoilla, hän esittelee ja myy valmistamiaan rastikoruja.


Westerberg suunnitteli rastikorun viime talvena. Hän oli huomannut, ettei sellaisia ollut tarjolla suunnistajille. Kaulakorun lisäksi valikoimista löytyy muun muassa kalvosinnappeja ja solmioneuloja.


Minna Kauppi pitää Westerbergin valmistamaa kaulakorua onnenamulettinaan. Kaupin toivomuksesta Westerberg on tehnyt rastikorusarjaan myös korvanapit. Westerbergin valmistamia koruja on nähty myös Ruotsin kruununprinsessa Victorian, Tarja Turusen sekä Kaisa Mäkäräisen kaulassa.


Teksti ja kuvat: ht

Pia  


    PohA  EepA  PopA  VeiA

                             Databros nappi  KrvBjpg  JukB

                           AspoB  AtriaB DexalB NonameB  KorpelaB                                                            LintuB  Osp  Yaranappi Jonserednappi JokiB                                                                         Nipere ViaB  Agrinappi Hiipakka