KISOJEN PÄÄSIHTEERI VOI HENGÄHTÄÄ

Arja Närvä otti pääsihteerin pestin vastaan vuoden 2011 lopulla. Työstä ei saatu irrotettua majoituksen vastuuhenkilön osuutta ja sitä kautta ajankäyttö suunnistusviikolle oli mallia 24/7.

-Viimeisinä viikkoina ei majoituksen hoitamiseen olisi voinutkaan ottaa uutta henkilöä, koska uuden asian opettaminen olisi taas vienyt oman aikansa.

Pääsihteerin työ oli hyvin paljon sosiaalista kanssakäymistä. Fin5 –numero oli nettisivuilla ja puhelimen soidessa ei oikein voinut jättää vastaamatta. Soittajan kanssa piti aina jonkun hetken puhua ja soittojahan tuli paljon. Myös monet kymmenet palaverit ja kokoukset veivät oman aikansa. Närvän sähköpostien kanssa oli jonkin verran ongelmia. Gmail –osoite takkusi niin, että muutamat postit eivät tulleet perille.
Tämä tietysti harmitti ja aiheutti vähän ylimääräistä vaivaa. Työntäyteisen valmisteluajan palkintona Närvä pitää kisaviikon hienoa tunnelmaa ja asioiden sujumista.

-Pelkäsin pahempaa kiirettä viikon aikana. Alun pienten vaikeuksien jälkeen hyvin ehdittiin kuitenkin hoitaa asiat. Venäjän kielen tulkkia kaivattiin heti alusta lähtien sekä itkumuurilla että lasten lähdöissä. Aiemmat kisajärjestäjät varoittelivat joidenkin ulkomaalaisten aiheuttavan hankalia tilanteita. Täytyy kyllä sanoa, että ei ole kuin hyvää sanottavaa kaikista kisavieraista. Lämmitti mieltä kun useampi majoitettu halusi käydä kiittämässä yhteistyöstä henkilökohtaisesti. Kiertelin viikon aikana jututtamassa ihmisiä ja sain erittäin positiivista palautetta heiltä. Sääolosuhteille emme mitään voineet ja sen ihmiset hyvin ymmärsivät.

-Kisavieraat kiittelivät ystävällisestä palvelusta ja siitä kun asiat hoituivat nopeasti, esim. infoon sekä ruoka- ja kahvipisteillä ei päässyt syntymään pahoja ruuhkia, kaikki oli sujuvaa.

Yhteistyökumppaneiden ja talkoolaisten osuutta Närvä pitää hyvin merkittävänä ja haluaa lämpimästi kiittää heitä kaikesta.

-Ilman tukijoita ja tekijöitä ei tällaista tapahtumaa olisi pystytty järjestämään. Vastuualueiden henkilöt hoitivat hyvin hommansa. Oli kuitenkin muutamia asioita, jotka eivät olleet oikein kenenkään vastuulla ja ne aiheuttivat vähän ylimääräistä huolta.

Negatiivisena puolena viikolla tuli vastaan Teuvan keskustan rauhaton yö.

-Harmitti paikallisten mopo- ja traktorirallaajien häirintä caravan- ja teltta-alueella, kisavieraat olivat tästä tosi pahoillaan.

Tapahtuman jälkeen alkaa tavaroiden palauttaminen. Tilitykset majapaikkoja vuokranneille, laskutukset sekä laskujen maksut ovat kiireellisimpiä töitä ensi viikon aikana.

Teksti: rs   Kuva: Jukka Kinnari

 

Arja

Pääsihteeri Arja Närvä

  


    PohA  EepA  PopA  VeiA

                             Databros nappi  KrvBjpg  JukB

                           AspoB  AtriaB DexalB NonameB  KorpelaB                                                            LintuB  Osp  Yaranappi Jonserednappi JokiB                                                                         Nipere ViaB  Agrinappi Hiipakka