Rastiralli opettaa

Rastirallissa perheen pienimmätkin pääsevät tutustumaan suunnistamiseen ja karttamerkkeihin. Moskovalainen Nadia Riazanskaia kehuu Rastirallia erittäin hyväksi tavaksi opettaa lapselle suunnistamisen saloja.

Riazanskaian viisivuotias tytär Zhenya on suunnistanut jo kolme vuotta, hän on innostunut lajista valtavasti ja harjoittelee kodin lähellä olevassa metsikössä.
- Zhenya odottaa aina innolla Rastirallia, hän haaveilee kisoista jo etukäteen. Tänään oli todella hyvä reitti, käytimme jopa kompassia kun oikaisimme rastille. Luin Zhenyalle rasteilla luontoon, terveyteen ja suunnistamiseen liittyviä tietoiskuja, Nadia kertoo.

Nadia itse on oppinut suunnistamaan oman äitinsä opissa, hän myös tapasi miehensä suunnistuskisoissa, joten harrastus on koko perheen yhteinen.

Nadia sanoo, että Rastiralleja on alettu järjestää isojen kisojen yhteydessä myös Moskovassa ja Pietarissa Suomen mallin mukaan. Äiti arvelee, että kahden vuoden kuluttua Zhenya suunnistaa jo yksin.

Teksti: ht
Kuvat: pk

Rastirallissa

Zhenyan nelikuinen pikkuveli pääsi metsään mukaan rintarepussa äidin sylissä.


DSC 5449

  


    PohA  EepA  PopA  VeiA

                             Databros nappi  KrvBjpg  JukB

                           AspoB  AtriaB DexalB NonameB  KorpelaB                                                            LintuB  Osp  Yaranappi Jonserednappi JokiB                                                                         Nipere ViaB  Agrinappi Hiipakka