LÄHTÖJEN SUJUMINEN ON TÄRKEÄ OSA KISAVIIKON KULKUA

KG Norrgrann on vastanut kisaviikon aikana lähdöistä. Yksi kuntossuunnistuslähtö ja neljä kilpalähtöä päivittäin, yhteensä toistakymmentätuhatta maastoonmenijää.

-Raporttiemme mukaan virheitä tuli kahdeksan, se on aika hyvin tuosta määrästä. Olen hyvin tyytyväinen viikon töiden sujumiseen. Kaikki meni suunnitelmien mukaan. Tietenkin näin suurilla lähtöpaikka- ja lähtijämäärillä tulee jotain kommelluksia, mutta mitään ylipääsemätöntä ei tullut vastaan. Yhdessä nuorten lähdössä kilpailijat pyyhälsivät metsään heti kartan käteen saatuaan. Siinä sai tietenkin minuutin edun muihin. Laitoimme numerot muistiin ja asia korjattiin lopputuloksiin. Rastireittien lähdössä on lapsilla mielestäni liian monta mahdollisuutta tutkia karttaa. Tutkiminen ei sinänsä haittaa, vaan se että nuori lähtijä ei pysty keskittymään muihin ohjeisiin kunnolla. Käytäntöä pitäisi muuttaa, toteaa Norrgran.

Kolmannen päivän lähtöjä purkaessa, Norgrann kertoo mönkijän kärryn painuneen niin syvälle vetelään maaperään, että se piti melkein kantaa pois.

-Siinä kyllä porukka alkoi olla vähän hermona. Keskimäärin meillä oli 60-65 henkilöä töissä päivittäin. Viimeisenä kilpailupäivänä sattui häitä ja muita menoja muutamille, mutta saimme hyvin paikattua tilanteen. Varauduimme siihen, että myöhästyneitä tulee enemmän, mutta koko viikolla oli tällaisia niin vähän, että heidän lähettämiseen keskittyneet henkilöt olivat osittain työtä vailla, toteaa Norrgran.

Lähtöjen järjestäjät olivat varautuneet mykistyneisiin emit-kortteihin, mutta viikon aikana vain kymmenkunta korttia piti vaihtaa. Lähtöjen siirrot uuteen paikaan saatiin kulkemaan sujuvasti ja Norrgrann vaikuttaa selvästi tyytyväiseltä viikon antiin.

Teksti ja kuva: rs

DSC 0096

Karl-Gustav Norrgrann

  


    PohA  EepA  PopA  VeiA

                             Databros nappi  KrvBjpg  JukB

                           AspoB  AtriaB DexalB NonameB  KorpelaB                                                            LintuB  Osp  Yaranappi Jonserednappi JokiB                                                                         Nipere ViaB  Agrinappi Hiipakka