Koko perhe rasteilla

Monen suunnistavan perheen kesälomareissun suunta määräytyy sen mukaan, missä Fin5 -suunnistusviikkoa kulloinkin vietetään. Fin5 -viikko on myös helppo paikka tutustua suunnistukseen, sillä eritasoisia ratoja on useita. 


Ensimäistä kertaa Rastirallia kokeilivat Anna, yksivuotias Ilmari ja pian neljä vuotta täyttävä Hilda. Lasten isä oli lähtenyt testaamaan kuntoradan.


- Hilda on aikaisemmin suunnistanut kummisedän tekemän leikkimielisen radan, mutta tämä on ensimmäinen kerta oikeassa metsässä, Anna kertoi.


Vävypojat olivat houkutelleet myös lasten paapan, Tapio Harmasen suunnistamaan Fin5 -rasteille. Kuntoradan selvittänyt Harmanen kommentoi, että suunnistaminen oli hauskaa, vaikka maastossa olikin liukkaita paikkoja, joiden takia piti olla varuillaan.


- Ratamestarit olivat keksineet kivoja koukkuja, rastia ei aina ollutkaan niin helppo löytää, Harmanen kiittelee.

Teksti ja kuva: ht

Perhe

  


    PohA  EepA  PopA  VeiA

                             Databros nappi  KrvBjpg  JukB

                           AspoB  AtriaB DexalB NonameB  KorpelaB                                                            LintuB  Osp  Yaranappi Jonserednappi JokiB                                                                         Nipere ViaB  Agrinappi Hiipakka