KAHDEN ROOLIN MIES

H50AL-sarjassa suunnistavalla Rasti-Jussien Hannu Lusalla on monissa suunnistustapahtumissa kaksi roolia, niin myös Fin5:ssä. Hannu nimittäin on myös Ilkan toimittaja, mikä tarkoittaa, että suunnistaja hyppää kisan jälkeen loppupäiväksi toimittajan työhönsä.

Torstain kisaansa Hannu ei ollut kovin tyytyväinen, vaikka rastit löytyivätkin hyvin.

--Jouduin ottamaan kivikot varovasti kävellen, sillä kantapääni leikattiin vuosi sitten, enkä oikein viitsi riskeerata. Tässä pitää kuitenkin vielä jaksaa töitäkin tehdä, totesi Hannu maalissa.

Hän kertoo keskittyvänsä aina täysillä sekä kisaan että työhönsä, mutta roolista toiseen hyppääminen alkaa Hannun mukaan olla viidenkympin iässä raskaampaa kuin aikaisemmin.

-Palautuminen on hitaampaa kuin nuorempana.

Fin5-viikolla Hannu suunnisti kaksi osakilpailua, yhden Jurvassa ja toisen Teuvalla. Hänen mukaansa harrastuksesta on työssä paljon hyötyä: kun kokee kisapaikan maastot ja tunnelmat omakohtaisesti, niistä on helpompi myös kirjoittaa.

-Tiedän mistä kirjoitan, hän sanoo.

Kuva ja teksti: pl-m


HannuLusa

Hannu Lusa (oik.) joutui antamaan periksi kilpakumppanilleen, Kortesjärven Järvi-Veikkojen Heikki Vallbackalle.

Lusa2

Eikä aikaakaan, kun Hannu vaihtoi hikiset suunnistusvaatteensa ja ryhtyi taas työhönsä. Tässä Hannu haastattelee karttavastaavaa Jari Mahlamäkeä.


 

  


    PohA  EepA  PopA  VeiA

                             Databros nappi  KrvBjpg  JukB

                           AspoB  AtriaB DexalB NonameB  KorpelaB                                                            LintuB  Osp  Yaranappi Jonserednappi JokiB                                                                         Nipere ViaB  Agrinappi Hiipakka