Suunnistaja paranee yhdessä yössä

Ensiapupisteessä on riittänyt ruuhkaa jonoksi asti. Parrassa ensimmäisenä kisapäivänä ensiapuryhmä otti vastaan yhteensä 60 suunnistajaa.

-Nilkka- ja polvivammojen takia tänne useimmat tulevat. Mitään vakavampaa ei ole sattunut. Sadekeli lisää venähdyksen riskiä, ja suurin osa onkin ollut juuri venähdyksiä, kertoo Eeva Pirttimäki.

Ensiapupisteessä työskentelee kymmenkunta henkilöä, ja mukana on myös lääkäri Veikko Hautala. Hautala on määrännyt nilkkansa tai polvensa venäyttäneitä suunnistajia lepäämään ja välttämään rasitusta, mutta suunnistaja ei lääkäriä aina kuuntele.

-Kaikki haluavat lähteä seuraavaankin kisaan, jos ei murtumaa ole tullut. Eivät ne oikein tottele lääkäriä, vaikka toipumiseen voi mennä muutamia viikkojakin. Varsinkin polven kanssa pitäisi olla tarkkana, kertoo Hautala.

Pitkien matkojen kisapäivinä ensiapua on tarjolla myös metsässä, ja mönkijä on koko kisojen ajan valmiudessa hakemaan potilaita.

Kuva ja teksti: pl-m


Ensiapu

Jukka Tuisku, Sari Rinta-Kurikka, Liisa Metsäranta, Veikko Hautala ja Eeva Pirttimäki hoitivat Fin5-ensiapupistettä perjantaina.


  


    PohA  EepA  PopA  VeiA

                             Databros nappi  KrvBjpg  JukB

                           AspoB  AtriaB DexalB NonameB  KorpelaB                                                            LintuB  Osp  Yaranappi Jonserednappi JokiB                                                                         Nipere ViaB  Agrinappi Hiipakka